Gabriela Dinu Vedete 10.02.2024 19:16

Allen Coliban CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Allen Coliban CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Allen Coliban este un politician român, primar al Braşovului în prezent, ales în 2020. S-a născut pe 3 iunie 1979 la Braşov şi a făcut sport de eprformanţă: schi, curling, adventure racing, orientare.

Allen este absolvent al Facultăţii de Management din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Atunci când şi-a făcut campania electorală pentru primăria din Braşov, Coliban şi-a trecut în CV şi că ar fi absolvit Facultatea de Calculatoare în cadrul Politehnicii din Bucureşti.

Controversa din CV-ul lui Allen Coliban

După ce Allen Coliban a devenit cunoscut la nivel naţional, un prodecat al Universităţii Politehnica a ieşit public şi a spus că actualul primar al Braşovului nu ar fi susţinut niciodată o lucrare de licenţă în cadrul acestei facultăţi. Aşa s-a aflat că Allen doar a fost înscris la aceaste studii, pe care nu le-a şi finalizat prin obţinerea unei lucrări de licenţă însă.

Înainte de a fi ales în funcţia de primar, a fost senator, vicepreşedintele USR, preşedintele Comisiei de Mediu a Senatului, apoi vicepreşedinte în cadrul Comisiei de Transporturi şi Infrastructură.

A fost o adevărată surpriză la alegerile precedente, când tânărul reuşea să câştige alegerile în faţa lui George Scripcaru, cel care era primar în Braşov de 16 ani. Tatăl său era un profesor de fizică, ce l-a botezat după James Val Allen, omul d eştiinţă american ce a descoperit că există particule de energie în jurul globului pământesc.

Viaţa personală a primarului Coliban

„Mă cheamă Allen pentru că părinții mei au făcut parte din generația hippie a României anilor ‘70, o generație care a învățat engleză în școală și nu rusă, o generație fugărită de autorități pentru părul lung și pentru barbă, o generație din care mulți proaspăt-părinți au găsit ca formă de dizidență botezarea copiilor cu nume nu tocmai neaoșe. Așa am ajuns să fiu coleg de generație cu Doris, cu Polixenia, cu Iunia, cu Naomi, cu Maximilian, cu Lorena etc. În acest context, fizicianul de taică-miu mi-a dat numele unor centuri de radiații: (Van) Allen. Îmi place numele meu, sunt român, nu cred că aș fi fost mai bun, mai drept sau mai iscusit dacă m-ar fi chemat altfel”, a spus primarul.

În declaraţia sa de avere, Coliban are trecut un teren pe care l-a primit cadou, un apartament şi o casă de locuit, care au fost moştenite, două maşini, un Volkswagen T4 şi un Mercedes C180 şi în conturi sumele de 82561.40, 12199.22 pe două carduri, plus 1123 euro. Acesta are două fetiţe, pe Runa şi Petra. Prima este rezultată din prima sa căsnicie, iar cea mică provine din actuala relaţie.

Citeşte şi alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Adrian Ilie
Adrian Enache