Tudosie Andrei Vedete 03.03.2024 17:42

Alexandru Ion CV, Vârsta, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Alexandru Ion CV, Vârsta, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Ion Alexandru a venit pe lume pe data de 3 septembrie 1987, în localitatea Alexandria, situată în județul Teleorman. Primele sale pași în lumea artistică au fost marcați în clasa întâi, atunci când a debutat pe scena Palatului Copiilor.

Cine este Alexandru Ion

În perioada adolescenței, Ion Alexandru a trăit experiențe semnificative alături de prietenii și colegii de scenă. Această perioadă a fost importantă pentru el, oferindu-i oportunitatea să descopere pasiunea sa pentru meseria de actor, învățând și dezvoltându-se alături de cei din anturajul său artistic. Colaborarea și sprijinul din partea acestor prieteni au jucat un rol esențial în conștientizarea sa asupra atracției puternice față de lumea teatrală.

Alexandru Ion îi datorează primele învățături și îndrumări în domeniul actoriei mentorului său, Eugen Ilie, un om remarcabil căruia îi va fi întotdeauna recunoscător.

Acest talentat actor este absolvent al prestigioasei Universități Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, având în palmares și o diplomă de master în Arta Actorului obținută tot la aceeași instituție de învățământ superior.

La vârsta de 35 de ani, Alexandru Ion se distinge ca unul dintre cofondatorii Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria.

În plus, el își împărtășește talentul pe diverse scene teatrale, precum Teatrul Național, unde se regăsește în distribuția spectacolului „Furtuna”, la Teatrul Metropolis, unde interpretează în piesa „Îngeri în America”, și pe scena Godot Café Teatru, unde strălucește în montarea „Cine iubește plătește”.

De asemenea, el se remarcă la Teatrul Act în producția „De ce n-o facem…”. Aceste contribuții diversificate la diferite producții teatrale evidențiază versatilitatea și dedicarea sa în lumea teatrală.

Filmografie

De-a lungul carierei sale, Alexandru Ion s-a implicat în diverse proiecte cinematografice și televizate, inclusiv în filme precum „Taximetriști” (2023), „Watcher” (2022) – în rolul lui Nicolae în trailerul, „Mia își ratează răzbunarea” (2020) – interpretându-l pe Andrei în trailer, „Toni & prietenii săi” (2020) – în rolul lui Toni Oniga, „Cine iubește, plătește” (2019), „Sacrificiul” (2019) – în interpretarea lui Alin Oprea, „Atletico Textila” (2016) – în pielea lui Adrian, „Las fierbinți” (2012) – interpretându-l pe Adrian, „Portretul luptătorului la tinerețe” (2010) – în rolul Slt. Bălan în trailer, „Conversația” (2008) și „Trăsniții/Trăsniți” (2003) – în calitate de operator.