Tudosie Andrei Vedete 03.03.2024 17:12

Alexandru Cotescu CV, Vârsta, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Alexandru Cotescu CV, Vârsta, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Valeria Seciu, talentata artistă, s-a stins din viață marți, 6 septembrie, după o îndelungată și dificilă confruntare cu o maladie nemiloasă. Parcurgând o carieră remarcabilă, regretata Valeria Seciu a lăsat o amprentă de neșters în lumea artistică.

Cine este Alexandru Cotescu

În plus față de realizările profesionale notabile, viața ei a fost împletită cu o poveste de dragoste impresionantă alături de Octavian Cotescu. Cu toate că trecerea în neființă a celuilalt partener de viață s-a petrecut acum 37 de ani, această legătură rămâne vie în memoria celor care au apreciat și admirat contribuțiile lor artistice de excepție.

Cei doi au adus pe lume un fiu, pe nume Alexandru, care și-a dedicat inițial cariera lumii artistice. Cu toate acestea, în prezent, fiul remarcabil al celebrului cuplu de actori a ales o cale diferită și profund spirituală.

Alexandru a renunțat la viața în lumina reflectoarelor pentru a îmbrățișa traiul monahal, găsind liniștea și echilibrul la Mânăstirea Vatopedu de pe Muntele Athos. Această schimbare semnificativă în viața lui Alexandru adaugă o notă de profunditate și spiritualitate la povestea de viață a familiei lor.

Alexandru Cotescu și Valeria Seciu au avut parte de o frumoasă și profundă poveste de iubire, iar rodul acesteia a fost un băiat. La vârsta de doar 17 ani, Alexandru Cotescu a fost marcat de pierderea tatălui său, care, la rândul său, s-a consacrat în lumea artistică. Cu toate acestea, în cele din urmă, Alexandru și-a ales propria cale, renunțând la strălucirea lumii artistice pentru a îmbrățișa calea credinței.

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta”, a declarat Alexandru Cotescu.

Povestea de dragoste dintre Valeria Seciu și Octavian Cotescu

Cu o istorie ce se întinde pe parcursul a șase decenii, legătura dintre Valeria Seciu și Octavian Cotescu a avut începuturile sale într-o perioadă plină de tinerie și aspirații.

Această poveste de dragoste a prins rădăcini cu aproximativ 60 de ani în urmă, când Valeria Seciu era studentă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar Octavian Cotescu a devenit figura centrală în viața sa. În acea epocă îndepărtată, artistica Valeria Seciu a dezvăluit că soțul ei a fost lumina care a ghidat-o către lumea fascinantă a teatrului.