Gabriela Dinu Vedete 14.10.2023 20:22

Alexandra Velniciuc: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Alexandra Velniciuc: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Alexandra Velniciuc este o actriţă din România, născută pe 1 septembrie 1980 la Bucureşti, într-o familie de artişti.

Tatăl său este actor, mama pianistă, iar ea le-a făcut pe ambele. Şi-a petrecut toată copilăria pe platourile de filmare şi a urmat cursuri de pian. Pe când avea doar 4 ani, mama sa a plecat în Italia, aşa ajungea să fie crescută doar de tatăl său şi de bunici.

Ce scrie în CV-ul Alexandrei Velniciuc?

Alexandra Velniciuc a studiat, de-a lungul timpului, la şcoli bucureştene, cu predare în limba engleză şi chiar a urmat un curs de jurnalism pe vremea când era la liceu. A urmat cursuri de actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, unde a făcut şi licenţă şi master, secţia de Actorie. În 2008, Alexandra Velniciuc a devenit doctor în Artele Spectacolului, după ce a avut ca teză de doctorat „Performanta, concept fundamental in arta actorului modern de teatru si film”.

Dacă numele ei nu vă spune mare lucru, ei bine, să ştiţi că aţi văzut-o cu siguranţă în mai multe seriale difuzate pe TV, la noi. A moderat şi emisiuni, a fost şi concurentă. Vorbim despre „Duminica in familie” de la Antena 1, „In familie” de la Prima TV, „Televiziunea, dragostea mea„, „Slagare in revenire” sau la „Atentie, se canta”.

Soţul său o ura din tot sufletul

A colaborat şi cu Societatea Română de Radiodifuziune, pentru canalul Radio România Tineret şi chiar a citit poezie românească şi materiale documentare. Mai mult, Alexandra Velniciuc a ţinut un curs de limba italiană la Radio România Cultural.

Alexandra Velniciuc este căsătorită cu Şerban Puiu, pe care l-a cunoscut pe vremea când ea era studentă şi el îi era profesor. Sunt împreună de 22 de ani, iar atunci când s-au cunoscut nici măcar nu se suportau.

„Nu m-am îndrăgostit deloc, o detestam din tot sufletul. Eu eram tânăr asistent, arogant, snob, iar ea era o fițoasă, plină de figuri. Un alt asistent universitar mi-a spus despre Alexandra că e bunăciune și i-am zis că i-o transfer. Nu știu dacă a existat un când anume când ne-am îndrăgostit”, a povestit Şerban Puiu despre începuturile relaţiei lor.

Date biografice Alexandra Velniciuc

Nume complet: Velniciuc Alexandra
Locul nașterii: Bucureşti
Partener: Şerban Puiu
Data naşterii: 1 septembrie 1980

Nu au copii, dar nu pentru că ar exista ceva probleme medicale la mijloc. Alexandra Velniciuc spune că din cauza meseriei nu au găsit până acum echilibrul pentru a-şi forma o familie în adevăratul sens al cuvântului.