Ionuț Nițulescu Tech 29.12.2022 05:24

Află cine deține numărul de telefon prin Truecaller

Află cine deține numărul de telefon prin Truecaller

Sigur și tu te-ai confruntat cu situația neplăcută de a fi contactat de tot felul de numere necunoscute, extrem de insistente. Trucaller este o aplicație de mobil foarte utilă care te ajută să afli cui aparține numărul de telefon respectiv.

Atunci când primești avalanșe de SMS-uri sau apeluri de la numere necunoscute poți bloca numărul respectiv din setările telefonului sau poți afla cine deține numărul respectiv, ca mai apoi să decizi ce faci în privința posesorului. Trucaller îți permite să identifici contactele necunoscute și să le filtrezi.

Aplicația care identifică numerele necunoscute

Mai precis, aplicația Trucaller îți permite să afli cine te sună, chiar dacă nu ai în agendă numărul respectiv. Poți afla informații chiar și despre companie care te apelează sau locul din care ești sunat.

Cum funcționează Trucaller? Aplicația culege informații de la milioanele de utilizatori care și-au făcut conturi, inclusiv de la tine. Numărul tău nu va fi afișat nicăieri, dar va fi stocat într-un sistem de date intern, care conține aproximativ 2 miliarde de persoane, conform oficialilor companiei.

Citește și: Cum recuperezi mesajele sau imaginile din Whatsapp dacă le-ai șters sau dacă ți-ai schimbat telefonul

Aplicația Trucaller face mult mai multe pe lângă identificarea unor numere necunoscute. Aceasta poate bloca orice număr care te deranjează. Adică poți scăpa de toate acele apeluri promoționale, sondaje de opinie sau publicitate. Totodată, vei scăpa de toți spammerii. Partea bună este că aplicația funcționează chiar și atunci când nu ești conectat la internet.

Cum cauți un număr de telefon cu Trucaller

Identificarea unui număr cu Trucaller este simplă și se poate face în două moduri. Trebuie doar să introduci numărul de telefon în câmpul de căutare al aplicației, iar aceasta îți va arăta rezultatele pe care le are disponibile.

A doua variantă este partajarea nunărului de telefon folosind share sheets, direct din aplicația telefonului. Odată descoperită identitatea persoanei, puteți să-i salvați numele în agendă sau puteți să-l adăugați în lista spam. Atunci când veți fi sunat de această persoană, veți fi avertizat să nu răspundeți.

Dezvoltată de Tru Software Scandinavia AB, aplicația este disponibilă pe Android și iOS și este gratuită. Se găsește în App Store și Magazin Play. Doar în Google Play are peste 500 de milioane de descărcări.

Dacă ai testat aplicația, dar nu e pe placul tău, poți face o cerere de delistarea a numărului tău din baza de date Trucaller, care va fi soluționată în maxim 24 de ore.