Gabriela Dinu Vedete 09.07.2023 15:59

Adriana Şchiopu: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Adriana Şchiopu: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Adriana Şchiopu este o acctriţă de teatru din România, născută pe 21 noiembrie 1954. Aceasta a fost căsătorită cu marele actor Dem Rădulescu şi au împreună o fată.

Irina Rădulescu este şi ea, asemenea părinţilor săi, tot actriţă. Din 2011, aceasta lucrează la Teatrul Mic din Bucureşti. Mulţi o cunosc datorită talentului sau a frumuseţii sale deosebite. Alţii, mai ingoranţi din fire, o ştiu datorită faptului că a fost soţia lui Dem Rădulescu. În orice caz, talentul său actricesc a recomandat-o întotdeauna, drept dovadă stând aprecierile şi rolurile pe care le-a primit de-a lungul timpului.

Ce scrie în CV-ul Adrianei Şchiopu, văduva lui Dem Rădulescu?

Este din Galaţi şi a crescut într-o familie de artişti, care au dus-o încă de mică la operă şi teatru, crescând într-o atmosferă propice dezvoltării sale spirituale. A făcut cursuri de pian şi balet, apoi s-a mutat în Bucureşti pentru a urma UNATC, de unde a promovat în 1980, în clasa acreiţei Olga Tudorache. A acceptat orice rol, fără să strâmbe din nas, indiferent că era personaj principal sau nu.

„Mi-am construit cariera fără compromisuri. Sigur că m-a costat, dar până la urmă totul costă. Mă felicit că am ales această profesie, pentru că este o profesie minunată, mă felicit că am un copil minunat şi că am ştiut să-l cresc să facă faţă la orice nivel. Nu m-am cramponat niciodată de vreun rol, cred că această profesie nu se face cu încrâncenare. Arta nu se face cu încrâncenare”, povestea Adriana Șchiopu.

Date Biografice Adriana Şchiopu

Nume complet: Şchiopu Adriana
Data naşterii: 21 noiembrie 1954
Partener: văduva lui Dem Rădulescu

Adriana şi Dem Rădulescu s-au cunoscut pe scenă şi în 1984 s-au căsătorit. Doi ani mai târziu, a venit pe lume Irina. Au fost fericiţi şi au format un cuplu de invidiat până în septembrie 2000, când marele actor a murit, după ce se îmbolnăvise grav.

Adriana Şchiopu nu a strâns avere, primeşte o pensie de la stat graţie carierei sale artistice, aşa cum se întâmplă în cazul actorilor celebri din România.