Gabriela Dinu Vedete 05.02.2024 14:06

Adriana Iliescu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Adriana Iliescu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Adriana Iliescu este un fost profesor universitar de literatură română, care a intrat în atenţia presei după ce a devenit cea mai vârstnică femeie care a dat naştere unui copil.

S-a născut pe 31 mai 1938 în Craiova şi a fost profesor, dar şi autoare de poveşti pentru copii. Până în decembrie 2006, aceasta a fost cea mai vârstnică mamă, după ce recordul i-a fost întrecut de o altă femeie.

Povestea impresionantă a Adrianei Iliescu

Pe 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu îi dădea naştere Elizei Maria Bogdana, la Maternitatea din Giuleşti. Prenumele Bogdana i-a fost dat fetei deşi îi era destinat surorii sale gemene, care nu a supravieţuit în timpul sarcinii. Pentru că ovului şi sperma au venit de la donatori anonimi, Adriana Iliescu nu poate fi numită mama biologică a Elizei. Ea a fost, practic, o mamă purtătoare.

Încă din 1995, Adriana Iliescu s-a luptat să rămână însărcinată, atunci când a primit pentru prima dată un tratament hormonal de a îndepărta menopauza. În 2004, doctorul Bogdan Marinescu de la Spitalul Giuleşti, îi făcea fertilizare în vitro cu ovule de la donatori anonimi. În cele din urmă, a rămas însărcinată cu tripleţi, iar la doar 3 săptămâni distanţă de la fertilizare, unul dintre embrioni murea, încetându-şi dezvoltarea, aşa cum se şi întâmplă de cele mai multe ori la fertilizările în vitro.

Eliza, cea care s-a încăpăţânat să trăiască

Rămăseseră doi feţi, care cântăreau doar 1,45 kg şi 0,69 kg, la 33 de săptămâni de sarcină. Au apărut noi complicaţii, şi copilul cel mai mic îşi oprea dezvoltarea. Se ştia deja că sunt două fetiţe, pe care ar fi vrut să le boteze Eliza şi Bogdana, pe cea din urmă după medicul care i-a realizat fertilizarea.

Medicii au dorit ca Adriana Iliescu să nască prin cezariană atunci când sarcina ajungea la 34 de săptămâni, dar din cauza problemelor cu cel de-al doilea făt, năştea prematur, la 33 de săptămâni. Micuţa Eliza avea să stea încă şase săptămâni la incubator pentru a se dezvolta.

A fost o poveste controversată care a fost mediatizată în întreaga lume, mai ales că există zone în care legea interzice ca femeile să facă tratament de fertilizare după ce împlinesc vârsta de 50 de ani. Adriana avea, atunci când a născut-o pe Eliza, vârsta de 66 de ani şi 320 de zile.

Adriana Iliescu nu are avere, din contră, îşi creşte fata doar din pensie. Eliza a ajuns acum la vârsta de 19 ani şi este studentă la două facultăţi din Capitală.