Tudosie Andrei Vedete 02.03.2024 14:02

Adrian Câciu CV, Vârstă, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Adrian Câciu CV, Vârstă, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Născut pe 20 februarie 1974 în București, România, Adrian Câciu este un economist și om politic român. Din data de 15 iunie 2023, își desfășoară activitatea în calitate de Ministru al Fondurilor și Proiectelor Europene în cadrul Guvernului condus de Marcel Ciolacu, fiind totodată membru al Partidului Social Democrat (PSD).

Cine este Adrian Câciu

Adrian Câciu, proaspăt numit în funcția de ministru de finanțe al PSD, pare să fie un economist relativ necunoscut, cu toate acestea, beneficiază de un sprijin considerabil.

Adrian Câciu, în vârstă de 50 de ani, recent desemnat ministru al finanțelor din partea Partidului Social Democrat (PSD), își dedică activitatea în cadrul instituțiilor publice de aproximativ două decenii.

Este de menționat că, în ciuda acestei ample perioade de implicare în sectorul public, domnul Câciu nu dispune de experiență în conducerea și gestionarea resurselor umane sau bugetelor.

Cu un parcurs profesional neobișnuit, în care schimbarea funcțiilor nu reprezintă întotdeauna o avansare, Adrian Câciu a atins punctul culminant al carierei sale. Înainte de a deveni ministru, ocupând poziția de director de cabinet al unui secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, instituție condusă la momentul respectiv de Petre Daea.

De-a lungul decadelor, el a navigat cu pricepere între diverse poziții atât la Ministerul Agriculturii, cât și la Agenția Domeniilor Statului.

Adrian Câciu a deținut diverse roluri de-a lungul timpului

În această perioadă, a deținut roluri variate, cum ar fi șef de corp de control, inspector de specialitate, membru al consiliului de administrație, director, consilier superior, membru în comitetul de privatizare, director al cabinetului secretarului de stat și consilier superior.

Începând din noiembrie 2020, a ocupat funcția de consilier personal al primarului din Buzău și, în același timp, a îndeplinit rolul de consilier pe probleme economice al PSD.

„Zice că nu avea treabă cu PSD, dar mai toată ziua era pe la partid. A început cu dreptul pentru că a acordat împrumutul de 1,4 miliarde de euro către CEC Bank, dar a greşit când a vorbit de taxarea pensiilor mai mari de 4.000 de lei, care îi nedreptăţeşte pe cei care au avut salarii mai mari de-a lungul vieţii active. E o măsură care nu face cinste unui ministru, chiar şi de stânga. Şi se vede lipsa de experienţă politică: de ce să îţi pui în cap sute de mii de pensionari cu pensii mai mari de 4.000 de lei din prima? Sunt multe aspecte pe care nu le poate gestiona, nu are experienţă nici în politică şi nici în management, nu are anvergura de a conduce un minister, mai ales Ministerul Finanţelor“, spune un fost om politic.