Gabriela Dinu Vedete 31.08.2023 11:26

Adi Despot: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Adi Despot: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Adrian Despot este un cântăreţ român care abordează genul rock, născut pe 21 martie 1976 la Felnac, în apropiere de Arad. Acesta mai este şi compozitor, producător, dar şi estetician muzical.

Adi Despot a absolvit secţia de Pedagoie a Universităţii Naţionale de Muzică din Capitală, Şcoala de Iginierie Audio din Koln şi este inclusiv membru în Comisia de Specialitate a Credidam, Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artoştilor interpreţi.

Cine este Adi Despot şi ce scrie în CV-ul lui?

A participat la Şcoala Vedetelor în 1996, iar acel moment a fost o adevărată rampă de lansare pentru el, căci la finalul acelui an a fost luat în trupa Viţa de Vie, ce a fost fondată de Sorin Tănase şi Sorin Dănescu. Primul lor album a ieşit după ce au semnat cu casa de discuri Zone Records şi s-a numit Rahova.

Au mai lansat în continuare următoarele albume enomental (1999), Exxtra (2001), Doi (2002), 9704 (2004), Egon (2007), FETISH (2010), Acustic (2013) şi au fost desemnaţi în repetate rânduri cea mai bună trupă rock de la noi din ţară.

Pe 30 noiembrie 2015, Adi Despot se afla în clubul Colectiv, atunci când a izbucnit incendiul fatidic şi a fost unul dintre supravieţuitorii care au pus umărul la salvarea persoanelor rănite:

Adi Despot, victimă la Colectiv

„La un moment dat, s-a simțit un val de aer, am remarcat o flacără foarte mare, iar de sus cădeau bucăți de burete ars și lemn ars. La un moment dat, am auzit zgomote din exterior, ca și cum cineva încerca să spargă peretele și să creeze o ieșire.

Atunci, am simțit că presiunea corpurilor omenești de deasupra mea s-a slăbit, și am dedus că cineva reușește să scoată oamenii din interior. M-am ridicat la rândul meu și am plecat târâș spre ieșire. M-am uitat în spatele meu, în club, și nu am mai văzut nicio persoană. Până am ajuns la ieșire, am reușit să trag o fată afară, care era conștientă. La ieșirea afară, am văzut aproximativ 30 de persoane, unele care suferiseră arsuri, iar alte persoane erau sănătoase. Nu am observat nicio persoană decedată”, povestea Despot.

Date Biografice Adi Despot

Nume complet: Despot Adrian
Data naşterii: 21 martie 1976
Locul naşterii: Felnac, Arad
Parteneră: Lisa Despot

Adi Despot este căsătorit, iar aleasa inimii lui se numeşte Lisa şi sunt împreună de peste 20 de ani. Aceasta este sora lui Bogdan Olteanu, un fost politician.

Spune că face muzică din pasiune, nu ca să strângă avere, iar pentru concerte acesta ia suma de 1000 de euro: „Nu am avut niciodată o relație strânsă cu banii! În sensul că, cumva, sunt un luptător împotriva banilor. Urăsc banii și urăsc efectul pe care-l au ei în tot ce înseamnă viața noastră. Urăsc efectul pe care-l au banii în muzică. Banii transformă muzica din artă în divertisment. Nu sunt un om care strânge bani, nu sunt un om calculat, habar nu am ce cheltuieli fac pe lună”, a spus Despot.