Ioana Filipescu Vedete 13.10.2022 16:51

Actori House of The Dragon. Cine sunt si in ce filme au mai jucat

Actori House of The Dragon. Cine sunt si in ce filme au mai jucat

Serialul House of the Dragon (Casa dragonului) a avut un debut fulminant! Difuzat de HBO, a strâns în fața micilor ecrane nu mai puțin de 10 milioane de telespectatori din Statele Unite ale Americii. Astfel, a fost făcut anunțul: serialul va avea și un sezon secund.

Producția este un prequel la Game of Thrones, iar acțiunea este plasată cu peste 100 de ani înaintea serialului original. Seria are la bază romanul fire & Blood scris de George R. R. Martin, iar House of the Dragon spune povestea unui război civil brutal în casa Targaryen, un război cunoscut sub numele de Dansul Dragonului.

Dar cine sunt actorii din House of the Dragon, cum vor arăta personajele pe care le interpretează și în ce filme au mai jucat.

Eve Best – Princess Rhaenys Velaryon

Eve Best, care o va interpreta pe Prințesa Rhaenys Velaryon, s-a alăturat producției House of the Dragon având în spate o amplă experiență. Actrița de 51 de ani a acceptat provocarea, deși, după cum declara, știa foarte puține despre Game of Thrones atunci când a primit propunerea de a face parte din noua producție.

Steve Toussaint – Lord Corlys Velaryon

Steve Toussaint este unul dintre actorii mai puțin cunoscuți audienței americane, dar se poate lăuda cu o carieră de succes în lumea filmului britanic. A jucat, de regulă, roluri de polițiști sau detectivi în diferite drame britanice. Totodată, a apărut filmele Prince of Persia și Judge Dredd.

În House of the Dragon, Toussaint îl va interpreta pe Corlys Velaryon, cunoscut drept șarpele de mare, șeful Casei Velaryon.

Olivia Cooke – Alicent Hightower

Olivia Cooke o va interpreta pe Alicent, a doua soție a regelui Viserys I Targaryen. Este versiunea și mai puternică a lui Margaery Tyrell.

De-a lungul carierei, Olivia Cooke a jucat în filme precum Ready Player One și Sound of Metal, câștigător de Oscar. Dar House of the Dragon a fost adevărata provocare pentru actriță.

Ewan Mitchell – Aemond Targaryen

Ewan Mitchell, unul din actorii principali din House of the Dragon, îl va interpreta pe Aemond Targaryen. Un rol care, cu siguranță, îl va propulsa în cariera sa de actor.

Mitchell nu este un actor cu o vastă experiență, de aceea spune că a învățat foarte multe de pe platourile de filmare ale seriei House of the Dragon.

Phia Saban – Helaena Targaryen

Phia este Haelena, în House of the Dragon, femeia cu suflet blând, care este iubită de toate persoanele care o întâlnesc.

Actrița de 23 de ani se află la începutul unei promițătoare cariere pe platourile de filmare.

Mizuno – Mysaria

O perioadă foarte scurtă de timp i-a luat lui Mizono pentru a fi una dintre cele mai apreciate actrițe cu roluri în filmele SF. Asta pentru că are o interpretare remarcabilă și impresionează cu fiecare rol.

A jucat atât în filme unde a avut roluri principale, cât și în producții cu roluri secundare, precum La La Land și Crazy Rich Asians. Mizuno excelează în roluri în care este misterioasă, intrigantă și inteligentă.

Iar în House of the Dragon, unde joacă rolul Mysariei, actrița a scos tot ce e mai bun din talentul ei actoricesc.

Emma D’Arcy – Rhaenyra Targaryen

Favorita fanilor seriei Fire & Blood este, cu siguranță, Emma D’Arcy, care joacă rolul Rhaenyrei Targaryen. Nu este prima apariție a actriței pe ecran, dar rolul din acest serial o va propulsa în lumina reflectoarelor. De altfel, Emma s-a transformat complet pentru producție și pentru a putea interpreta cât mai bine personajul din serial.

Matt Smith – Daemon Targaryen

House of Dragon are câțiva actori pe care telespectatorii îi ”sorb”. Iar unul dintre ei este Matt Smith, care joacă rolul lui Daemon Targaryen.

Matt nu este un necunoscut publicului. Ba chiar a fost foarte apreciat grație rolului, cel de-al unsprezecelea doctor din Doctor Who.