Raluca Ogaru Auto 05.01.2023 23:03

6 site-uri auto din Germania de unde îți poți cumpăra mașini second hand

6 site-uri auto din Germania de unde îți poți cumpăra mașini second hand

Germania este considerată una dintre cele mai mari piețe auto din Europa. Oferta de automobile second-hand este pe măsură, mulți dintre români preferând să își cumpere un autoturism de la nemți. Pentru cei care vor să apeleze la astfel de variante, este bine de știut că există mai multe site-uri care vin în ajutorul șoferilor. 

De unde îți poți cumpăra mașini rulate în Germania: 6 site-uri auto

Consultarea acestor site-uri nu este decât primul pas spre achiziționarea unui autoturism second hand. Nicio poză sau detaliu tehnic  nu se compară cu verificarea la fața locului, a mașinii alese. Totul trebuie testat direct.

O platformă unde se găsesc mașini noi și doar câtev la mâna a doua, este Auto.meinestadt.de . Prețurile sunt avantajoase, iar românii obișnuiesc să acceseze acest site, atunci când sunt în căutare de un autoturism fără probleme tehnice. Pe acest site, se găsesc aproximativ 1 milion de anunțuri pentru autoturisme.

Mobile.de este un alt site extrem de important pentru românii care vor o mașină din Germania. În acest moment, pe mobile.de exista aproape 2 milioane de postări din întreaga Germanie, potrivit cars.ro. 

Pe ebay-kleinazeigen.de găsiți aproximativ 500.000 de mașini de vânzare, multe fiind la mâna a doua. Românii și-au îndreptat în ultimii ani atenția către mașini care au mulți kilometri, dar care au mai multe dotări. 

Quoka.de are puțin peste 300.000 de anunțuri pentru mașini și aproximativ 20% se încadreaza in normele dorite de un șoferul român.

6 site-uri auto din Germania de unde îți poți cumpăra mașini second hand în 2020
6 site-uri auto din Germania de unde îți poți cumpăra mașini second hand în 2020

Unul dintre cele mai bune site-uri din Germania pentru achizitionarea unei masini este autouncle.de, cel pe care gasim aproximativ 2 milioane de oferte de autoturisme, în cea mai mare parte fiind fabricate în Germania.

Ce trebuie să știi când intri pe site-urile auto din Germania

Dacă nu ești familiarizați cu limba „nemțească”, este bine să știi măcar un minim de termeni de specialitate în germane. Asta pentru a te descurca măcar la alegerea site-ului care să te ghideze mai apoi spre mașina multvisată.

  • Kraftstoff – motorizare
  • Leistung bis… – cai putere până la…
  • Erstzulassung – prima înmatriculare
  • Preis von… – preț de la…
  • Detailsuche – căutare detaliată

Câți kilometri au mașinile din Germania

„Conform statisticilor, media de kilometri a unei maşini folosite în interes personal în Germania este de 14.200 kilometri pe an, conform unor statistici din anul 2013. Dar, în același timp, nu este neobişnuit nici ca o persoană să parcurgă peste 30.000 km pe an cu o maşină. 

Statistic vorbind, sunt puţine şanse ca o maşina veche de 15 ani să aibă «doar» 160.000 de kilometri parcurşi.  Așa că aveți mare grijă de unde cumpărați un autoturism second hand”, a declarat la un moment dat, Paul Danci, inginer auto român stabilit în Germania.