Ionita Raluca Utile 20.01.2023 15:47

6 sfaturi ca sa inveti usor si rapid pentru examene

6 sfaturi ca sa inveti usor si rapid pentru examene

Învățarea pentru un examen este unul dintre cele mai dificile lucruri cu care te vei confrunta în viață.  Este nevoie de mult efort, dedicare și voință pentru a reuși în orice demers academic. Cu toate acestea, a studia pentru examene nu este o știință a rachetelor. Dacă urmezi aceste 6 sfaturi, vei reuși să treci cu brio următorul test.

#1. Stabilește-ți timp de studiu

Înainte de a vă așeza la masă pentru a studia, puneți deoparte o anumită perioadă de timp în fiecare seară pentru a studia. Acest lucru vă va asigura că nu pierdeți timp prețios de studiu făcând altceva. Pune deoparte 30 de minute în fiecare seară pentru a studia. Totuși, nu petreceți prea mult timp cu temele pentru acasă. Asigurați-vă că vă lăsați suficient timp pentru a termina temele.

#2. Folosește un program

Programează-ți sesiunile de studiu în funcție de programul tău zilnic. De exemplu, dacă vă treziți devreme, este posibil să doriți să studiați la primul lucru de dimineață. Dacă vă culcați târziu, este posibil să doriți să vă dedicați ultima oră de studiu revizuirii notițelor și pregătirii pentru teste.

#3. Creați un mediu de studiu

Creați un mediu confortabil pentru studiu. Opriți distracțiile, cum ar fi muzica, televizorul și jocurile video. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie pentru a studia, cum ar fi pixuri, creioane, cărți și hârtie.

#4. Concentrează-te pe un singur subiect la un moment dat

Concentrează-te pe un singur subiect la un moment dat. Nu amestecați mai multe subiecte împreună. Acest lucru vă va permite să vă concentrați mai bine și să rețineți informațiile mai mult timp.

#5. Luați pauze în timpul sesiunilor de studiu

Luați pauze între sesiunile de studiu. Ridicați-vă și plimbați-vă, întindeți-vă sau beți apă. Aceste mici pauze vă vor reîmprospăta mintea și vă vor da șansa de a vă gândi la ceea ce ați învățat.

#6. Revizuiți notițele înainte de teste

Revizuirea notițelor înainte de teste vă va îmbunătăți retenția memoriei. Atunci când revedeți notițele, veți putea vedea modele și conexiuni între concepte.

Văzând aceste conexiuni, vă veți putea reaminti informațiile mai repede decât dacă nu ați revedea notițele. Așadar, dacă urmați aceste șase sfaturi, veți fi bine pregătiți pentru examenele viitoare.