Ionuț Nițulescu Utile 23.12.2022 00:08

5 trucuri pentru deschiderea culorii părului

5 trucuri pentru deschiderea culorii părului

Dacă vrei să îți deschizi culoarea părului în mod natural, fără să dai o grămadă pe bani pe tratamentele de la saloanele de înfrumusețare, avem câteva trucuri pentru tine. Însă, trebuie să știi că rezultatele obținute depind foarte mult de culoarea și tipul firului de păr.

Avem pentru tine cinci trucuri pentru deschiderea culorii părului. Încearcă-le și vezi care funcționează cel mai bine.

Păr mai deschis cu ingrediente din bucătărie

Sucul de lămâie

Sucul de lămâie poate fi folosit pentru decolorarea părului blond închis sau șaten deschis. Însă trebuie diluat pe jumătate cu apă distilată. Lasă-l să acționeze în funcție de rezultatele dorite, însă nu mai mult de jumătate de oră.

Oțetul

Cu ajutorul lui poți obține șuvițe roșcate, dar de o nuanță mai deschisă, pe un păr care are aceeași culoare. Tot ce trebui să faci este să îl amesteci într-un bol cu aceeași cantitate de apă și cu ajutorul unor dischete să îl tamponezi pe suprafața firului de păr. Trebuie lăsat să acționeze timp de 30 de minute. Dacă dorești o decoloare complete, trebuie aplicat pe tot părul.

Încearcă și această mască hidratantă pentru păr uscat făcută în casă cu costuri minime

Soluții naturale pentru deschiderea culorii părului

Apa oxigenată

Folosirea apei oxigenate pentru deschiderea culorii părului este unul dintre cele mai ușoare și folosite trucuri. În funcție de rezultatele dorite, poate fi aplicată pe toată suprafața părului sau doar pe anumite șuvițe, de asemenea, după ce a fost amestecată în prealabil cu aceeași cantitate de apă.

Vitamina C

Are beneficii asupra firului de păr, dar te poate ajuta să îi deschizi și nuanța. În funcție de lungimea părului, poți zdrobi, în medie, 8-9 pastile de vitamina C și apoi să le amesteci în șampon sau în balsam. Pentru a avea rezultatele dorite, amestecul trebuie lăsat să acționeze timp de 2 ore.

Henna

Chiar dacă de obicei este folosită pentru închiderea culorii părului, poate fi folosită și pentru deschiderea acestuia, dacă este aplicată pe părul șaten închis sau brunet. Efectul? Șuvițe roșcate jucăușe! Amestecul se face din trei linguri de henna și jumătate de cană de apă foarte fierbinte, însă nu trebuie aplicat imediat, ci la 12 ore după ce a fost făcut. Ulterior, trebuie lăsat să acționeze timp de 2-3 ore.