Gabriela Dinu Retete 27.05.2022 11:53

5 rețete de înghețată de casă pentru toate gusturile

5 rețete de înghețată de casă pentru toate gusturile

Îngheţata de fructe este desertul momentului. A venit căldura şi o puteţi savura chiar şi făcută în casă, după reţetele pe care le prezentăm mai jos.

Se pregăteşte foarte uşor, în mai puţin de o jumătate de oră în unele cazuri şi tot ce mai trebuie să faci apoi este să o dai la rece şi să aştepţi să ajungă la consistenţa dorită.

Îngheţată de casă cu smântână

Reţeta clasică de îngheţată de vanilie conţine 250 ml frişcă naturală sau smântănâ, 250 ml lapte integral, 4 gălbenuşuri, 150 gr zahăr şi o jumătate de păstaie de vanilie.

Se taie păstaia în două, se scot seminţele, apoi se pune cu laptele la fiert într-un vas. Gălbenuşurile se mixează, apoi se adaugă laptele fiert. Crema obţinută se ţine la baie de fiert pe aburi până se îngroaşă şi amestecaţi continuu. Crema se lasă la răcit, apoi se ţine 30 de minute în frigider. După, se amestecă treptat cu frişca şi se ţine la congelator peste noapte. Pentru cine nu are frişcă, după cum am menţionat mai sus, poate utiliza fără probleme smântână.

Îngheţată de casă cu căpşuni

Pentru această reţetă vei avea nevoie de 250 gr de căpşuni tăiate, 150 gr zahăr, 200 gr frişcă, 200 ml lapte integral şi un praf de sare. Căpşunile se amestecă într-un bol cu 75 gr de zahăr, apoi se lasă timp de 15 minute. Se amestecă fructele la blender, iar separat se pun frişca şi laptele integral, sarea, zahărul şi căpşunile care au fost pasate. Se lasă apoi să se odihnească preţ de 15-20 de minute, după care se dă la congelator pentru cel puţin 10 ore.

Îngheţată de casă cu lapte

În continuare vă prezentăm o reţetă de îngheţată de casă vegană, din lapte de cocos. Aveţi nevoie de 100 gr zahăr organic din trestie, un praf de sare, o păstaie de vanilie, 2 linguriţe extract de vanilie bio şi 800 ml lapte de cocos. Se smestecă la blender laptele de cocos, zahărul, sarea, păstaia şi extractul de vanilie, se pune tot amestecul în recipientul pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru 10-12 ore. Se scoate înainte cu 10 minute de a fi consumată.