Gabriela Dinu Filme & Seriale 02.01.2023 14:05

5 filme de cu sfârșitul lumii care te vor face să gândești profund

5 filme de cu sfârșitul lumii care te vor face să gândești profund

Îţi plac filmele apocaliptice? Ei bine ai o mulţime de variante din care poţi să alegi o producţie pe care să o vezi seara, după serviciu, dacă acesta este modul în care îţi place să te realxezi după o zi dificilă.

Nu doar filmele de Crăciun se pot vedea în această perioadă, iar filmele despre sfârşitul lumii sunt căutate de oamenii care vor să vadă SF-uri în minivacanţei de Crăciun ori Revelion.

Cele mai frumoase filme SF, cu sfârşitul lumii

În continuare, veţi vedea care sunt cele mai cunoscute filme care culminează cu sfârşitul lumii noastre. Cel mai cunoscut este Melancholia, producţia în care planeta cu acelaşi nume orbitează în spatele Soareli şi se va ciocni cu Terra. Tragicul eveniment se va întâmpla în ziua în care Justine avea să se căsătorească. Interstellar aduce în faţa cinefililor un Pământ nelocuibil, după numeroase furtuni de praf. Un singur lucru mai putea fi cultivat pe Terra, iar acela era proumbul. Filmul spune povestea unui astfel de agricultor, care va încerca să îşi asigure traiul doar cu aşa ceva.

World War Z sau Ziua Z – Apocalipsa spune povestea sfârşitului lumii după ce poluarea schimbă condiţiile de mediu şi totul moare. Este un excelent film de acţiune, pe care îl vei urmări cu sufletul la gură. The Road este filmul trist cu un tată care îşi duce fiul într-o lume apocaliptică, încercând să-l ţină în viaţă. Este o dramă, o adevărată călătorie tristă, în care cele două personaje întâlnesc tot felul de personaje fără viaţă.

Last day on earth
Last day on earth

The Last Day on Earth sau Ultima zi pe Pământ urmăreşte povestea unui cuplu care trăiau o viaţă simplă, cu grijile normale. O pictoriţă şi un actor, care încercau să se bucure de viaţă, până în momentul în care află că trăiesc ultima zi înainte de sfârşitul lumii. Este, în esenţă, un film plăcut, pentru că urmăreşte modul în care cei doi vor reacţiona la această teribilă veste şi ce vor decide să facă în ultima zi din viaţa lor, pentru ultima dată pe acest Pământ.