Păcuraru Stelian Retete 02.01.2023 22:21

5 aperitive pentru Crăciun și Revelion pe care să le pregătești în așteptarea invitaților

5 aperitive pentru Crăciun și Revelion pe care să le pregătești în așteptarea invitaților

Chiar dacă traversăm o perioadă de pandemie și vizitele nu vor mai fi la fel de multe ca în trecut, gospodinele se vor pregăti cum se cuvine pentru mesele de Crăciun și Revelion. Indiferent că aștepți rudele sau că vei avea la masă prietenii apropiați, trebuie să îi răsfeți cu câteva aperitive delicioase înainte de delicatesele principale.

Astfel, am pregătit pentru voi o listă cu cinci aperitive pentru Crăciun și Revelion care pot fi preparate destul de repede și care vor primi numai aprecieri! Putem alege atât aperitive tradiționale, clasice pentru fiecare zonă în parte din România, sau putem încerca să mergem pe mâna aperitivelor moderne, ca să ne surprindem complet invitații.

5 aperitive pentru Crăciun și Revelion

Cel mai simplu aperitiv rămâne cel clasic. Piftie, ouă umplute, chifteluțe de porc sau de pui, lebar, tobă și șuncă, măsline și castraveciori murați. Nu ai cum să dai greș cu o asemenea combinație pe care și cei mai pretențioși dintre noi ar gusta-o cu multă poftă!

În cazul în care nu vrei ca invitații să înceapă să mânânce puternic, te poți reorienta spre o ”primire” ceva mai franțuzească. Sărățele și cornuri proaspăt scoase din cuptor, saleuri aburinde și o băutură tare pot fi alegeri foarte bune.

Vrei să nu ai grijă cu servirea și să te poți bucura de discuțiile cu musafirii? Atunci e momentul să încerci bufetul suedez. Puțină friptură de porc, platouri cu diferite tipuri de brânzeturi, cremă de brânză și poate puțin pește – sunt câteva dintre preparatele care n-ar trebui să lipsească din bufetul suedez pentru sărbători.

Nu ar fi vorba de masa de Crăciun sau Revelion dacă nu ai pregătită celebra salată de boeuf. Ai grijă să fie frumos ornată și pune-o pe masa invitaților. Lângă ar fi bine să ai măsline suplimentare pentru pofticioși, dar și ouă umplute.

Știi că ai musafiri care se simt răsfățați cu brânzeturi? Atunci avem soluția ideală pentru tine. Cumpără mai mulți ardei, taie-i în cele mai frumoase forme, joacă-te cu culorile, iar apoi prepară o cremă de brânză cu mărar. Așează combinația fie simplă, fie pe câteva crochete și vei avea degustarea perfectă.