Păcuraru Stelian Utile 10.01.2023 19:53

3 sporturi la care să-ți duci copilul pentru a-i dezvolta creșterea în înălțime

3 sporturi la care să-ți duci copilul pentru a-i dezvolta creșterea în înălțime

Fiecare părinte își dorește pentru copilul său o dezvoltare armonioasă, iar acest lucru nu se întâmplă mereu de la ”natură”. Uneori este nevoie de ceva ajutor în perioada de creștere a copilului. Și cum poți ajuta cel mai bine la dezvoltarea fizică și la creșterea în înălțime dacă nu prin ajutorului sportului?! Am pregătit pentru voi o listă cu trei discipline sportive care îți vor ajuta copilul să câștige câțiva centimetri în plus în înălțime și îl vor face să se integreze mai bine în comunitate.

În plus, e bine de știut că dacă micuțul tău va descoperi sportul care i se potrivește cel mai bine, nu este exclus ca acesta să-l urmeze și după ce micile probleme de dezvoltare vor fi încheiate. Astfel, se va face trecerea de la un sport pentru creștere și dezvoltare, la un sport făcut chiar în ideea de performanță.

Ce sporturi ajută la creșterea în înălțime

Înotul

Cel mai bun lucru pe care un părinte îl poate face pentru copilul său, atunci când acesta este mic, este să-l ducă la cursuri de înot. Înotul este unicul sport în care se lucrează absolut toți mușchii din corp.

Inima va crește fluxul de sânge din organism și va încuraja astfel dezvoltarea fizică a copilului. Înotul recurge și la psihic, nu doar la fizic! Terminarea de exerciții dintr-un bazin în care ești pe cont propriu va apela și la gândurile și ceea ce îl motivează de copil. Astfel, va fi un dublu câștig: dezolvtare fizică, dar și dezvoltarea unui psihic puternic!

Baschetul

Printre cele mai cunoscute sporturi pentru creșterea în înălțime este baschetul. Săriturile repetate spre coș stimulează oasele de la nivelul picioarelor și mâinilor, astfel că ”alungirea” corpului se va face într-un ritm mai rapid.

De asemenea, baschetul nu va ajuta doar la înălțime. Fiind un sport de echipă, copilul tău se va integra mai bine în colectiv, va dezvolta prietenii și va învăța să câștige. De asemenea, fiind un sport solicitant, antrenamentul pentru inimă va fi unul extrem de util.

Voleiul

La fel ca în cazul baschetului, voleiul este și el printre sporturile recomandate de specialiști atunci când ne dorim creșterea în înălțime a copiilor.

Vorbim, din nou, despre sărituri și diferite tipuri de întinderi ale mâinilor și picioarelor. Astfel, oasele se vor relaxa și, prin acest procedeu, se va stimula creșterea.