Gabriela Dinu Știri 26.08.2021 20:57

3 locuri din București sau de lângă unde poți face karting pe circuit

3 locuri din București sau de lângă unde poți face karting pe circuit

Dacă eşti pasionat de viteză şi cauţi un loc în Bucureşti unde să îţi satisfaci nevoia de adrenalină, atunci kartingul cu siguranţă te va ajuta.

Sunt numeroase locuri în care au fost amenajate circuite speciale pentru cei care vor să se bucure de câteva minute de karting iar preţurile pornesc de la 45 de lei. Atât costă „o tură” de 10 minute.

Unde poţi face karting aproape de Bucureşti?

Totodată, pentru cei care nu ştiu să conducă, pot lua cursuri chiar pe circuit iar preţurile pornesc de la 1.500 de lei, în funcţie şi de numărul de şedinţe de care aveţi nevoie.

Costurile variază şi de locaţia în care circuitul este amplasat. De exemplu, în zona de nord a Bucureştiului, acolo unde se ştie că viaţa este un pic mai scumpă există două astfel de circuite pentru karting.

Conform recenziilor celor pasionaţi una dintre cele mai tari experienţe la volan le poţi avea dacă vei conduce un Monster Truck. Firma Monster Trucks România aduce la noi în ţară maşini gigantice, cu roţi mari şi motoare puternice speciale pentru senzaţii tari. Preţurile nu sunt piperate şi le poţi împărţi la doi, căci ai voie să „te dai” şi cu altcineva.

Te va costa 150 de lei pentru 15 minute de adrenalină şi înainte să porneşti în cursă vei avea parte de un instructaj de 10 minute. Traseul conţine 5 caroserii de maşină, groapă cu apă şi zone de pământ. Se află la doar 10 km de Bucureşti, în comuna Berceni.

Unde poţi face karting în Bucureşti? Cele mai tari circuite sunt la o aruncătură de băţ de Capitală. Sursa foto: Pixabay
Unde poţi face karting în Bucureşti? Cele mai tari circuite sunt la o aruncătură de băţ de Capitală. Sursa foto: Pixabay

La Mogoşoaia, aproape de Bucureşti, se află un alt circuit pentru pasionaţii de senzaţii tari. Se numeşte Autocross Arena şi are o lungime de 850 de metri şi o lăţime de 12-14 metri, oferindu-ţi posibilitatea de a lua viraje variate dar are şi zone cu pământ drept. Aici regulile sunt stricte, existând un număr clar de persoane care au voie în acelaşi timp pe circuit. Aici instructor este celebrul Vali Porcişteanu.

Preţul unei şedinţe de doar 10 minute este de 100 de lei, înainte de cursă eşti bine instruit, iar programul este de marţi până duminică, de la 9:00 la 20:00.

Cum ajungi la Karting Amckart?

Este prima pistă de acest gen din Bucureşti şi poate fi utilizată de persoane de orice vârstă. Se pot închiria karturi de 6,5 cp sau chiar de 13 cp. Circuitul are o lungime de 1240 de metri, cu o lăţime de 8-10 metri şi este ideal atât pentru activităţi auto, cât şi pentru cele moto.

Preţul este de 45 de lei pentru 10 minute şi se află în Tunari.