>
Cioara este o zburătoare bună și este ușor recunoscută după croncănit. Ea își schimbă tonul după situațiile când pasărea este agresivă sau își salută perechea. Trebuie menționat faptul că cioara și corbul nu fac parte din aceeași specie. Aceste păsări fac parte din familia Corvidelor. În România sunt prezente cu opt specii. Printre acestea, cele mai prezente sunt ciorile de semănătură.
Potrivit Societăţii Ornitologice România, una dintre speciile cele mai răspândite în ţară este cioara de semănătură. Se întâmplă des ca cioara să fie considerată perechea corbului, ceea ce nu este adevărat. Cele două păsări fac parte din specii diferite. Nu se pot împerechea. În cazul în care se îtâmplă acest lucru accidental, nu pot avea urmași.
„Preferă habitatele agricole, cu pâlcuri de copaci cu frunze căzătoare, cu precădere plopi sau copaci cu coronament bogat, unde îşi pot instala coloniile. Masculul nu se deosebeşte de femelă, penajul fiind complet negru, ciocul de culoare albă cu guşă albă şi fruntea neagră proeminente. Ciocul este puternic pentru a putea sparge coaja nucilor sau a altor fructe. Penele de pe piept şi abdomen coboară până la nivelul încheieturii superioare a piciorului“, explică ornitologii, potrivit Adevărul.ro.
Cioara de semănătură este o pasăre care trăiește în grupuri relativ mari, în regiunile de șes, de deal cu păduri, câmpuri și pe ogoare, putând fi destul de greu diferențiată de „cioara neagră”.