Gabriela Dinu Știri 16.03.2022 08:23

10 idei de decorațiuni pentru grădina ta. FOTO

10 idei de decorațiuni pentru grădina ta. FOTO

Se apropie vremea grădinilor, iarna a trecut deja calendaristic. Mai are ca primăvara să-şi intre pe deplin în drepturi şi veţi putea să vă petreceţi timpul liber în propria grădină, dimineaţa sau seara, la aer curat.

Pentru persoanele care încă nu s-au decis cum să îşi amenajeze în grădină, venim în sprijinul lor, cu cele mai intereaante idei pentru a vă transforma grădina în cel mai spectaculos loc de la tine de acasă.

Idei interesante pentru decorarea grădinilor

Una dintre cele mai la modă idei pentru amenajarea unei terase în grădină este cea cu pergolă. Construită parţial din cărămidă, o astfel de terasă îţi va schimba complet viziunea asupra grădinii tale şi dacă îi vei mai adăuga şi câţiva arbuşti şi ghivece de flori, atunci cu siguranţă că vei avea parte de un spaţiu intim, extrem de frumos şi liniştit.

O altă variantă pentru a-ţi individualiza grădina este aceea de a-ţi instala apă curentă, însă acest lucru este şi mai costisitor.

Grădina de tip lush poate fi instalată în partea din faţă a curţii şi împrumută stilul japonezilor, care îşi afişau fructele şi florile pentru vecini. Designul aparte le poate atrage atenţia tuturor trecătorilor şi puteţi planta flori precum sunt crinii, arţari şi tot felul de astfel de plante exotice.

Citeşte şi:

Cum să-ți amenajezi grădina. 10 idei prin care sigur ieși în evidență. FOTO
TOP 5 cele mai deosebite pavilioane și corturi pentru grădină. Idei de amenajări

Grădinile de trandafiri pot acompania foarte bine mobilierul luxos sau casual dintr-o grădina. Indiferent de tipul scaunelor pe care le veţi folosi la voi în spaţiu, grădina de trandafiri va fi întotdeauna o idee bună.

Sunt oameni care îşi pun în grădină şi legume, nu doar plante. Asemenea grădinilor vechi de la ţară, unde bunicii noştri cultivau tot felul de legume pentru consum, la fel puteţi face şi voi.

Se întâmplă acest lucru inclusiv la persoanele care locuiesc în apartamente şi au nevoie de verdeaţă proaspătă pentru mâncare. La ei veţi găsi ghivece cu pătrunjel, leuştean sau mărar, stând „frumos” pe pervazul geamului de la bucătărie sau chiar în balcon.

Există numeroase variante pentru a-ţi amenaja grădina după bunul plac. Pentru mai multe idei şi inspiraţie, puteţi accesa galeria foto ataşată acestui articol.