Gabriela Dinu Filme & Seriale 23.01.2023 03:46

10 documentare Netflix care te îți vor răspunde la o mulțime de întrebări

10 documentare Netflix care te îți vor răspunde la o mulțime de întrebări

Netfilx a luat amploare în ultimii ani, iar în anul pandemiei de coronavirus oamenii au făcut ravagii în rândul filmelor şi serialelor pe care le-au văzut online. Cinematografele au fost închise, lumea întreagă a fost în lockdown, iar platformele de filme online au triumfat în 2020 şi continuă să o facă şi în 2021.

Pentru cei care caută răspunsuri despre tot ce îi înconjoară, Netflix oferă o serie de filme documentare apreciate în întreaga lume. Unul dintre cele mai noi este „Gambitul Reginei – Din Culise” şi este un documentar despre cum a fost creat serialul cu acelaşi nume.

Cele mai tari documentare pe care le găseşti pe Netflix

Dilema socială este o producţie a anului 2020 care oferă răspunsul pentru oamenii obsedaţi de socializarea digitală. Este un documentar provocator şi investigativ pentru toţi cei care îşi verifică non stop telefonul şi notificările de pe Facebook, Instagram, Twitter, Tik Tok etc.

În „David Attenborough – O viaţă pe planeta noastră” un moderator povesteşte viaţa şi istoria sa pe Pământ, plângând pierderea locurilor sălbatice şi oferă viziunea despre viitorul tuturor. „What we eat – Ce mâncăm” este un documentar care examinează legătura dintre diete şi boli şi vorbeşte despre banii care se învârt în aceste industrii uriaşe din sănătate şi alimentaţie.

Pentru pasionaţii de muzică, documentarul „Michael Jackson – Asta-i tot” prezintă o secvenţă din viaţa fostului star pop, chiar ultima din viaţa sa, când se pregătea pentru o serie de 50 de concerte grandioase. Tot pentru cei care vod să vadă filmele cu artiştii preferaţi, Netflix oferă „Excuse me, i love you”, cu Ariana Grande, „Homecoming” cu Beyonce şi „Miss Americana – Taylor Swift”.

„Videograme dintr-o revoluţie” este o producţie Netflix care urmăreşte clipuri din 1989, filmări realizate de amatori, din timpul în care a avut loc căderea lui Nicolae Ceauşescu. „Papa Francisc un om de cuvânt” este realizat de Wim Wenders, care călătoreşte în întreaga lume cu Papa Francisc, şi filmează împreună cu acesta biografia Suveranului Pontif.

„Povestea lui Dumnezeu” este iar un documentar celebru, filmat pe parcursul a trei sezoane. Îl are protagonist pe Morgan Freeman, care urmăreşte riturile funerare şi viaţa de după moarte, creaţia şi miracolele în diversele culturi ale lumii.