Ioana Filipescu Știri 15.04.2023 14:51

10 beneficii surprinzătoare ale consumului de ceai Oolong

10 beneficii surprinzătoare ale consumului de ceai Oolong

Dragonul negru! Asta este traducerea în limba chineză a ceaiului Oolong. Numai că nu este vorba chiar de un ceai negru, Oolong situându-se, undeva, între ceaiurile negre si cele verzi. De la sine înțeles că este consumat cel mai mult în China, însă ceaiul a trecut de mult timp granițele țării, el crescând semnificativ și în Japonia, Statele Unite ale Americii și Europa.

Ceaiul Oolong este, în primul rând, plin de antioxidanți, asta pentru că frunzele lui conțin catechine și cofeina, iar efectele radicalilor liberi sunt în mare parte anihilate. Pe înțelesul tuturor, anihilează atomii care produc riduri înainte de vreme!

10 beneficii surprinzătoare ale consumului de ceai Oolong

Consumul de ceai Oolong aduce mai multe bebeficii, nu numai eliminarea ridurilor, fără a cheltui o grămadă de bani pe creme scumpe.

1. Stimulează metabolismul și pierzi kilogramele în plus

Grăsimile sunt arse mai repede consumând ceaiul Oolong. Asta grație creșterii metabolismului, dar și datorită conținutului de polifenoli, care pot bloca enzimele ce construiesc grăsimile.

De reținut, în ceaiul Oolong nu trebuie pus zahăr rafinat sau diferiți îndulcitori, altfel, beneficiile consumului scad drastic. Miere crudă, sirop de arțar sau stevia pot fi folosite, dar în cantități foarte mici.

2. Scade colesterolul

Consumul de ceai Oolong reduce nivelul colesterolului. Ceaiul fiind semi-oxidat, oferă o moleculă de polifenol perfect dimensionată, capabilă să activeze enzima lipază, cunoscută pentru dizolvarea grăsimii corporale.

3. Ajută la digestie

Să-i excludem pe cei care sunt sensibili la cofeină. Pentru ceilalți, ceaiul Oolong este foarte bun pentru digestie. Ceaiul alcalinizează tractul digestiv, reducând inflamația la persoanele care suferă de reflux acid sau ulcer.

4. Păr sănătos

Nivelul ridicat de antioxidanți previne căderea părului, dacă faceți un ceai de clătire din frunze.

Mai mult, părul devine mai gros și mai strălucitor.

5. Crește vigilența mentală

O ceașcă fierbinte de ceai Oolong revitalizează vigilența mentală, tolul cel mai important jucându-l cofeina pe care o are în componență.

Dacă sunteți sensibil la cofeină, atunci consumul ceaiului trebuie să fie limitat la doar o ceașcă ușor infuzată pe zi sau de câteva ori pe săptămână.

6. Îmbunătățește starea pielii

Ceaiul Oolong este numai bun pentru sănătatea pielii, căreia îi îmbunătățește starea. Ceaiul Oolong este capabil să suprime reacțiile alergice, deoarece combate radicalii liberi.

Antioxidanții găsiți în Oolong sunt esențiali pentru o piele vibrantă și tânără. Consumul de astfel de ceai încetinește procesul de îmbătrânire.

 

7. Previne cariile dentare

Ceaiul Oolong are un efect benefic asupra danturii. Protejează dinții de acidul produs de anumite bacterii.

Este eficient în prevenirea cariilor dentare, dar și a acumulării plăcii bacteriene.

8. Întărește sistemul imunitar

Ceaiul Oolong are proprietăți anticancerigene, astfel că ajută la menținerea sănătoasă a sistemului imunitar. Celulele deteriorate sunt protejate prin consului de ceai, iar producția de proteine antibacteriene este ridicată. Ceea ce conduce la faptul că răspunsul imunitar este puternic atunci când luptă împotriva infecțiilor.

9. Oase mai puternice

Consumul de ceai Oolong este benefic și pentru oase, care devin mai puternice. Previne și osteoporoza, evident, pentru cei care beau regulat ceaiul, nu doar ocazional.

Cu ajutorul ceaiului Oolong mineralele din alimentele sănătoase consumate sunt reținute mai ușor de organism.

10. Perfect pentru diabetici

Ceaiul Oolong este numai bun de consumat de către cei care suferă de diabet. Ceaiul scade glicemia la un nivel sănătos!

Antioxidanții din ceai fac minuni în metabolizarea zahărului.